babadan oğula güzel sözler| İlahi Dinle, İlahi MP3 indir

babadan oğula güzel sözler

babadan oğula güzel sözler

Etiketler babadan oğula güzel sözler,Oğluma Sözler , Baba nın Oğluna Duygusal Nasihat Sözleri
Sanatçı babadan oğula güzel sözler
Kategori guzel-sozler
ilahi 503 Kez dinlenen ilahisi
ilahiler İlahi Sözleri

babadan oğula güzel sözler Hakkında Detaylar

babadan oğula güzel sözler baba sevgisini anlatan en güzel sözleri yazilar babaya söylenecek sözler ile babanızda unutulmaz izler bırakabilirsiniz. Babaya güzel sözler için muhteşem paylaşimlar ilahilersozu.com da

 

"Babadan oÄŸula güzel sözler" ifadesi, bir babanın oÄŸluna öÄŸüt, nasihat ve hayat dersleri verdiÄŸi sözler anlamında kullanılır. Bu sözler, genellikle tecrübelerle dolu ve yaÅŸamın zorluklarına karşı durmak için ilham verici nitelikte olur.

Bir baba, hayatı boyunca edindiÄŸi bilgi, deneyim ve öÄŸütleri oÄŸluna aktararak onun hayatına rehberlik eder. Bu sözler, baba-oÄŸul arasındaki bağı güçlendirir ve aynı zamanda genç bir erkeÄŸin hayatında önemli bir rol oynar.

Babadan oÄŸula sözleri, genellikle aile deÄŸerleri, karakter, dürüstlük, çalışkanlık, kararlılık, cesaret, sevgi, saygı, ve sabır gibi konuları kapsar. Bu sözler, baba ve oÄŸul arasındaki iliÅŸkiyi pekiÅŸtirerek aile deÄŸerlerinin devamını saÄŸlar.

Bir babanın, evlenecek oğluna nasihati

Âkil adam, Peygamber Efendimiz’in (asm) sözlerinden ve tecrübelerinden hareketle, oÄŸluna evlenmeden evvel birkaç öÄŸüt verir. Ä°ÅŸte onlardan bir demet:

OÄŸlum! Åžimdi sana 30 yıllık evliliÄŸimin tecrübelerine dayanarak bazı nasihatlerde bulunacağım. Bu nasihatle uyarsan dünyada mutlu bir ömür geçirdiÄŸin gibi, ahirette de ebedî saadete ulaşırsın inÅŸaallah.

* DoÄŸup büyüdüÄŸü, senelerce yaÅŸadığı bir yuvadan çıkarak, yabancı bir yere gelecek, huyunu-suyunu tam olarak bilmediÄŸin bir insanla yaÅŸayacak, bir yastıkta kocayacaksınız.

* Sen ona dost ol ki, o sana sevgili olsun.

* Sen evin direÄŸi ol ki, o da kiriÅŸi olsun.

* Sen ona hizmetkâr ol ki, o da sana cariye olsun.

* Ona sıkıntı verme ki, o da sana huzur kaynağı olsun.

* Sen ondan uzaklaşma ki, o da sana yakın olsun!

* Onun eğe, kaburga kemiğinden (mecazdır) yaratıldığını unutma ki, doğrultmaya kalkmayasın!

* Gözü ol, kulağı ol, kolu ol, gücü ol, onu koru ki, baÅŸkasına sığınmasın!

* Dışarıda iÅŸlerinle, içeride eÅŸinle, çocuklarınla meÅŸgul ol!

* Yiyecek, içecek hususunda cömert ol; “kanaati, iktisadı öÄŸret”, ancak “Çok harcıyor, israf ediyor” diye asla ÅŸikâyette bulunma!

* Karının hakkını kendi hakkına tercih et!

* EÅŸinin akrabasını gözet!

* Evde asla asık suratlı olma, onu sevdiÄŸini sık sık ifadeden çekinme!

* EÅŸinin senden ne istediklerini dikkatle not al! MeÅŸrû isteklerini geri çevirmemeye çalış. Gücünün yetmediklerini ise, belirli bir takvime baÄŸla. Tarihî geldiÄŸinde de vaadini yerine getir.

* Evin idare ve düzeni ona aittir, her ÅŸeye karışma!

* Çocuklarının en büyük ve en tesirli hocası anneleridir.

* Eşinle sık sık istişare et.

* Yaptığın iÅŸleri, iyilikleri başına kakma! Ä°yilik olarak ektiÄŸin her tane, yüz tane olarak sana döner!

* Emirler yaÄŸdırmaktan kaçın. Ona güzellikle, iyilikle ve yumuÅŸak sözle nasihat et.

* Hanımının hatalarını sakın çocuklarının ve baÅŸkalarının yanında söyleme. Yalnız iken, yumuÅŸak bir ÅŸekilde söyle!

* Aile sırlarınızı kimseyle paylaşma.

* Kötü alışkanlıklardan ve yalandan uzak dur! Bunlar yuvayı içten içe yıkan birer kurttur.

* Sen ona katlanırsan, o da sana katlanır. O katlanmazsa da Allah’ın seni onunla imtihan ettiÄŸini düÅŸün. Ona her yönüyle iyi bir hayat arkadaşı olmaya çalış!

* Önemli gün ve bilhassa bayramlarda küçük ve basit de olsa, ona hediyeler al!

* Unutma, eÅŸine merhamet edersen, sana da merhamet edilir.

* Daima tefekkürde ol. Ä°badetlerini ifâ et. Namazlarını vaktinde ve mümkünse cemaatle kılmaya çalış!

* Sen Allah’tan razı ol ki, Allah da senden razı olsun! Senin rızan, nimete ÅŸükür, nikmete rıza ve sabretmektir.

* Åžu sözü çerçeveleterek başının üzerine as: “Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüÄŸün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. Ä°nsanlara karşı güzel ahlâkın gereÄŸine göre davran.” (Tirmizi, Birr, 55.)

* EvliliÄŸin de senin için bir imtihan olduÄŸunu hiçbir zaman aklından çıkarma.

YORUM YAP


Sıradaki İLahiler

  • deprem mesajları resimli deprem mesajları resimli deprem mesajları resimli epremzedelere umut olmak, sabır dilemek, yanlarında olduÄŸunu göstermek için deprem mesajları ve sözleri araÅŸtırılıyor. Ä°ÅŸte KahramanmaraÅŸ, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Malatya deprem geçmiÅŸ olsun sözleri…
  • MURAT BELET - YARA BENDE MURAT BELET - YARA BENDE Kanayan En Büyük Yaramız Mescidi Aksadır Rabbim Zafer Nasip Eylesin. Sözünden müziÄŸine çok güzel baÅŸarılı bir eser olmuÅŸ emeÄŸi geçen herkese çok teÅŸekkürler elinize yüreÄŸinize saÄŸlık.
  • Grup Anadolu GüneÅŸim - Nurundan Grup Anadolu GüneÅŸim - Nurundan Ya ahmed Ya muhammed Ya habiballah Grup Anadolu GüneÅŸim - Nurundan ilahi sözleri Nice insanlık yol buldu Yolundan ya Rasulallah Karanlıklar aydın oldu Nurundan ya Rasulallah
  • MEDÄ°NE NÄ°N DAÄžLARINDA NE GÃœZELSÄ°N SEN - FATÄ°H ZÄ°REK MEDÄ°NE NÄ°N DAÄžLARINDA NE GÃœZELSÄ°N SEN - FATÄ°H ZÄ°REK MühteÅŸem bir eser Fatih Zirek ten. Peygamberimiz için bestelenmiÅŸ ona baÄŸlılığı, sevgiyi daha nasıl anlatılır, yorumlanır emeÄŸine , yüreÄŸine saÄŸlık ..Yeni eserlerinizin devamını bekleriz.
  • ÂŞK BAHÇENÄ°N GÃœLÃœ SEN- Metin Fidan ÂŞK BAHÇENÄ°N GÃœLÃœ SEN- Metin Fidan Menzil ilahilerinden yeni bir beste, yeni bir ilahi, AÅŸk Bahçenin Gülüsün Sen Sultanım MaÅŸallah EmeÄŸi geçenlerin eline saÄŸlık. Daha ne ilahiler yazılacak kimbilir..
  • mehmet yetkin ilahiler mehmet yetkin ilahiler mehmet yetkin ilahileri dinle indir bedava sözleri ilahisi Mehmet Yetkin Ä°LAHÄ°LERÄ° indir Mehmet Yetkin Elveda Mehmet Yetkin MÃœZÄ°KSÄ°Z ilahiler indir Süleymanlı kurslarımızın Müziksiz ilahileri kaside-i bürde mehmet yetkin Mehmet Yetkin ilahileri Sözleri Mehmet Yetkin kimdir Mehmet Yetkin medineye Varamadım
  • Ä°bretlik,Ä°mtihan ve Dua Sözleri Ä°bretlik,Ä°mtihan ve Dua Sözleri Bu günki konumuz Ä°bretlik sözler, imtihan,Dua da bulunmak, hayat da nelerle nasıl davranmamız gerekir, Hiçbir ÅŸeyin hiçbir ÅŸeye yetmediÄŸi yerde ALLAH herÅŸeye yeter. Elhamdülillah. Hayalinin Ä°mkansız olduÄŸunu söyleyenlere deki; Allah her ÅŸeye gücü yetendir... Sizlerinde sevdiklerinize eÅŸinize dost unuza yollayıp paylaÅŸabilirsiniz..
  • islami Sohbet Siteleri islami Sohbet Siteleri islami Sohbet Siteleri,islami Sohbet odaları,EÄŸlence ve keyif bir arada dini sohbet ederek anın tadını çıkarmak gerek.Ä°slami Sohbet’in keyfi hep bir arada olduÄŸumuz zaman çıkar. Sohbet ile ilgili söylenmiÅŸ anlamlı deÄŸerli sözler.Söz ler için dini sözler. Karşılıklı sevgi ve güven, gerçek hayatta olduÄŸu gibi, sanal sohbetlerde de insanların en çok aradığı ÅŸeylerin başında geliyor
  • diyanet sohbet diyanet sohbet diyanet sohbet Güzellikleri ihsan edenin muhabbetiyle daim olmak için ilahilersozu.com sitemiz Ä°le Sohbet tadında islami konulari sizlerle buluÅŸuyoruz.AÄžLATAN dini Sohbetler En Güzel Dini Sohbetler Gerçek dini sohbet RAHATLATAN Dini Sohbetler Online dini sohbetler Kadınlara Dini sohbet konuları Dini sohbet hocaları Dini Sohbet konuları
  • ALÄ° ERCAN - BU KABÄ°R SENÄ°NDE DURAÄžINDIR ALÄ° ERCAN - BU KABÄ°R SENÄ°NDE DURAÄžINDIR ALÄ° ERCAN - BU KABÄ°R SENÄ°NDE DURAÄžINDIR ilahi sözleri Yan bakma kardeÅŸim Fatiha oku bu kabir senin de son durağındır. Burada tükenir kuvvetle korku bu kabir senin de son durağındır