KaDir GeceSi MesajlaRı

KaDir GeceSi MesajlaRı

Etiketler Güzel sözler, dini bilgiler, damar sözler, ilahiler, ezgiler, dua lar, cuma mesajları, ayet ve süreler,
Sanatçı KaDir GeceSi MesajlaRı
Kategori guzel-sozler
ilahi 607 Kez dinlenen ilahisi
ilahiler İlahi Sözleri

KaDir GeceSi MesajlaRı Hakkında Detaylar

İslam alemi için kutsal gün ve gecelerden biri olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir.Kadir gecesi 17 Nisan da idrak edilecek  Kadir gecesi mesajları.

 

Bu gece Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek gecede dualar edilir, namaz kılınır, Kur’an-ı Kerim okunur. Bu özel geceyi ibadet ederek geçirmek oldukça sevaptır.  
Kadir Gecesinde sosyal medyada ve sevdiklerimize İyi Kandiller mesajı göndererek onları hatırladığımızı gösterebiliriz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nin anlamını önemini en güzel, kısa, uzun, resimli mesajlar. İslam dünyasının birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde akraba, aile ve sevdiklerinize gönderebileceğiniz Hadisli ve Ayetli Kadir Gecesi mesajları ilahilersozu.com sayfamız da yer alıyor. İşte 2023 Kadir Gecesi mesajları ile Hayırlı Kandiller sözleri.

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor: "Şüphesiz, biz onu (Kur'an-ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yeri ağarmasına kadar bir esenliktir."(Kadir Suresi 1-5)

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Kadir Geceniz mübarek olsun. 

Ya Rabbim, cezadan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım. Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum. Sen kendini övdüğün gibisin. (Peygamberimizin Kandil Duası) ÂMİN… Hayırlı Kandiller. 

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza olsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimize. Kadir geceniz mübarek olsun.

Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. Hayırlı kandiller. Kadir gecenız mübarek olsun.

Allah'ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Kadir geceniz mübarek olsun.

Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkarlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gece'nizi tebrik eder, hayır ve bereketinden nasiplenebilmeyi dilerim. 

Kadir Gecesi dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. Kadir Geceniz mübarek olsun. 

Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin. Manen büyük bir ikramın olacağı Kadir Gecemizi dolu dolu yaşamayı nasip etsin. Amin!

Bir damla umut serpilsin yüreğine, bin tatlı umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün duaların kabul, Kadir geceniz mübarek olsun!

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi dualarınızı kabul etsin.

O gece tan yeri ağarana kadar esenliktir." Kadir Suresi Kadir Gecemiz Mübarek Olsun..

Avuçların geri çevrilmeyeceği o günde gecemizi hakkı ile eda edebilenlerden oluruz inşallah.

Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Kadir Geceniz mübarek olsun!

En ağır hastaların bile hafifledikleri, öteye geçen Mü'minlerin bir kuş hafifliğiyle geçtikleri, yoksul sofralarının gökten gelme bir bereketle birdenbire zenginleştiği bir gecedir Kadir Gecesi. 

Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin. Kadir Geceniz mübarek olsun!

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım. Kadir Geceniz mübarek olsun!

Ya rab bu gece hürmetine ana babamızı ve tüm inanan müminleri bağışla .Amin

Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını, İslam alemine barış; insanlık alemine ise hidayet getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 

Ya Resulallah!  Kadir Gece'sine erişirsem nasıl dua edeyim.

"Allah'ım.!
Sen affüv'sun, Kerim'sin,
affetmeyi seversin, bizi de affey le.!"

Bu gece Kadir Gecesi.. Günahtan kurtuluş gecesi... Haydi dua edelim. Temizlensin günah defterleri. İyi kandiller.

Dua et; Belki de bütün umutların avuç içlerinde ki o dua da saklıdır. Kadir geceniz mübarek olsun.

"Ben Allah'tan isterim. Verirse yüceliğidir, vermezse imtihanımdır." Kadir gecemiz mübarek olsun. 

YORUM YAP


Sıradaki İLahiler

  • Bedava ilahi dinle Bedava ilahi dinle Bedava ilahi dinle ilahisini yeni tubidy ilahilerini indir telefona ilahi dinle ilahiler dinle ilahileri dinle ilahi yukle ilahi indir ve diger sirali mp3 bedava en guzel ilahileri dinlemek icin ilahiciler sitemizi ziyaret edin
  • Celaleddin Ada - Gel Sultanım Celaleddin Ada - Gel Sultanım Celaleddin Ada - Gel Sultanım ilahi sözleri Ne kelam yetiyor Seni anlatmaya ne kalem. Ne Seni rüyalarda görmek yetiyor bu hasreti bitirmeyi. Ne de Medine ye gelmek Es-Selamu aleyküm Sultanım demek Muhteşem ilahi söyleyen de muhteşem gözümün nuru gönlümün sultanı seni canımdan çok seviyorum Allah ım bizleri kavuştursun insallah
  • islami Sohbet Siteleri islami Sohbet Siteleri islami Sohbet Siteleri,islami Sohbet odaları,Eğlence ve keyif bir arada dini sohbet ederek anın tadını çıkarmak gerek.İslami Sohbet’in keyfi hep bir arada olduğumuz zaman çıkar. Sohbet ile ilgili söylenmiş anlamlı değerli sözler.Söz ler için dini sözler. Karşılıklı sevgi ve güven, gerçek hayatta olduğu gibi, sanal sohbetlerde de insanların en çok aradığı şeylerin başında geliyor
  • hazan olum ilahisinin sozleri hazan olum ilahisinin sozleri içimizi titreten ilahi olaraka hatirladiğimiz ölüm ilahisi hazan olum ilahisinin sozleri Evden eve Gezer ölüm Ilahisi sözleri Ölüm var ölüm ilahi sözleri Cenaze ilahileri sözleri Ah bu Ölüm ilahi sözleri Dinimiz İslam ilahisi sözleri Kabir ilahisi Sözleri Hazan Ölüm ilahisi SOLMUŞ Beden ilahi sözleri
  • nefisle ilgili sohbetler nefisle ilgili sohbetler nefisle ilgili sohbetler Nefis, İslam terminolojisinde, insanın içindeki dürtüleri, arzuları, egosu ve içsel zorlukları ifade eden bir kavramdır. İslam sohbetlerinde nefisle ilgili konular genellikle manevi gelişim, kişisel kontrol, sabır, tevazu, şükür gibi temel değerleri kapsar
  • Murat Belet - Ela Gözler Murat Belet - Ela Gözler Gavsimin-Bir-Nazari sözleri Murat Belet - Ela Gözler ilahi sözleri Kaşların karası, sanki ciğer yarası Kaşların karası, sanki ciğer yarası Derdimin dermanıdır, Gavsımın bir nazarı Derdimin dermanıdır, Gavsımın bir nazarı Kurban olam ben yarim o elâ gözlerine
  • Funda Arar - O Gece Sendin Gelen Funda Arar - O Gece Sendin Gelen Funda Arar - O Gece Sendin Gelen sözleri Arşın kubbelerine adı nurla yazılan, İsmi semada Ahmet, yerde Muhammed olan, Yedi katlı göklerde Hak cemalini bulan, Evvel ahir yolcusu, ya Hz. Muhammed...
  • Hasan Dursun - Zikir Hasan Dursun - Zikir sabah aksam dinliyorum kulagim huzur buluyor Hasan Dursun - Zikir ilahi sözleri Daldım derin fikire Hamd eyledim şüküre Feyiz ile aşk ile  Başlayalım zikire Vur defe Allah desin Teni bedeni delsin Erenler meydanında Derviş Hakkı zikretsin Sayın hocam bu nasıl zikretmek resmen kendimden geçtim her dinlediğimde kendime geliyorum
  • Ömer Koçer - Yalan bu dünya Ömer Koçer - Yalan bu dünya Ömer Koçer - Yalan bu dünya ilahi sözleri Gün gelir elinde solar çiçekler o gün hesaplaşır senle gerçekler Kâinat haykırır hep ölecekler güzellikler solar yalan bu dünya Yüreğin gam dolar yalan bu dünya
  • Kadir Gecesi duası okunuşu ve anlamı Kadir Gecesi duası okunuşu ve anlamı 5 Nisan Cuma bugün idrak edilen Kadir Gecesinde okunacak dualar ve sureler en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. İslam da Kadir Gecesi, Hz. Muhammed e Hira Mağarası nda ilk vahyin ulaştığı gece olarak kabul ediliyor Kadir Gecesi duası okunuşu ve anlamı,Kadir Gecesinde okunacak dualar ve sureler