Nazarı Yok Eden Dua

Nazarı Yok Eden Dua

Etiketler Nazarı Yok Eden Dua ,Nazar duası (nazar ayeti) hangi surede geçmektedir? Nazar ve göz değmesine karşı okunacak dualar hangileri? Nazar duası(nazar ayeti)
Sanatçı Nazarı Yok Eden Dua
Kategori dua-bahcesi
ilahi 196 Kez dinlenen ilahisi
ilahiler İlahi Sözleri

Nazarı Yok Eden Dua Hakkında Detaylar

Nazar duası Türkçe ve Arapça okunuşu nazara karşı dua etmek isteyen kişiler Nazarı Yok Eden Dua dinle indir bedava NAZAR DUASI dinle Sıkıntı ve nazar için okunacak dualar Kuvvetli nazar duaları Kendine nazar duası Tuz ile nazar çıkarma EN etkili nazar duası Evde nazar için okunacak dua Nazar Duası Nazar Duası Arapça

 

Nazarı Yok Eden Dua dinle

Nazarın mahiyeti ve nasıl olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber, bazı kimselerin bakışlarıyla olumsuz etkiler meydana getirebildikleri dinen de kabul edilmektedir. Nitekim Kur’ân-ı Kerîm’de, “İnkâr edenler Kur’ân’ı dinlediklerinde, neredeyse seni gözleriyle yıkıp devireceklerdi.” (el-Kalem, 68/51-52) buyrulmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Göz değmesi (nazar) haktır.” (Buhârî, Tıb, 36 [5740]; Müslim, Selâm, 41 [2187]) buyurmuş; yüzünde sarılık gördüğü biri için; “Bunun için dua edin, çünkü kendisinde nazar var.” (Buhârî, Tıb, 35 [5739]; Müslim, Selâm, 59 [2197]) demiştir. Resûlullah’ın (s.a.s.) nazar değmesine karşı Muavvizeteyn (Felak ve Nâs) sûrelerini okuduğu; ashabına da bunları okumalarını tavsiye ettiği rivâyet edilmektedir (Tirmizî, Tıb, 16 [2058]; Nesâî, İsti‘âze, 37 [5494]). Bunların yanında büyüye ve nazara karşı birden çok dua okunabilir. Hz. Peygamber (s.a.s.) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i nazar ve benzeri olumsuzluklardan korumak için onlara şu duayı okurdu: أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّةِ، مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ، وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ. “Her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım.” (Buhârî, Ehâdîsu’l-enbiyâ, 10 [3371]). Yine Resûl-i Ekrem (s.a.s.), “Kim hoşuna giden bir şey görür de; ‘Mâşâallah lâ kuvvete illâ billâh’ (Allah’ın dilediği olur. Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur) derse, ona hiçbir şey zarar vermez.” (Beyhakî, Şu‘abü’l-îmân, 4/212-213 [4060]) buyurmuştur.

Nazar Duası Nasıl Okunur?

 Nazar duasının Türkçe okunuşu şöyledir:

 Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semiûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnû. Ve mâ huve illâ zikrun lil âlemîn.

 Nazar duasının Türkçe anlamı şöyledir:

 Şüphesiz inkar edenler Kuranı duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. Senin için hiç şüphe yok o bir delidir diyorlar. Halbuki Kuran alemler için ancak bir öğüttür.

 Nazar Duası Türkçe Ve Arapça Tefsiri

 Diyanet ve İslamiyette yer alan Kuranı Kerimde nazar duasının ayetleri kalem suresinde yer almaktadır. Kalem suresi nazar duası olarak geçmektedir. Bu yüzden de kurumlarda nazar duasının tefsiri kalem suresinde yer almaktadır.

 Kalem suresi toplamda 52 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inmiş olan bu sure adını birinci ayetinden almaktadır. Elkalem kelimesi birinci ayette geçmektedir.

 Bu sure Nün suresi olarak da bilinmektedir. Surenin ana konusunu Hz. Muhammed'in peygamberlik kanıtı ve müminler ile kafirlerin geleceği oluşturmuştur.

 Kalem suresinin 51. ve 52. ayetlerini ise Hz. Muhammet döneminde nazar duası olarak dile getirmektedir.

 51. ayette O inkarcılar Kuranı işittikleri zaman seni gözleriyle devireceklermiş gibi bakar şüphe yok o bir delidir derler cümlesi yer almaktadır. Bu ayette yer alan gözleriyle devirmek cümlesi göz değmesi nazarı olarak algılanmaktadır.

 52. ayet ve son ayette ise, oysa Kuran alemler için öğütten başka bir şey değildir cümlesi yer almaktadır. Burada göz değmesine karşılık en iyi gelecek şeyin Kuran ayetleri olduğu vurgulanmıştır.

 Nazara Karşı Okunan Dua Hangisidir?

 Kalem suresi nazar ayeti olarak kabul edilmiştir. Kalem suresinin nazar ayeti olarak kabul gören ayetinde ise Kuran'da yer alan her duanın nazara iyi gelebileceği açıklanmıştır.

 Doğal olarak da nazara karşı okunabilecek birden fazla dua bulunmaktadır. En çok nazara karşı Hz. Peygamber'in de çevresindekilere okuduğu Kalem suresinin 51. ve 52. ayetleri yer almaktadır.

 Nazar duasının dışında nazara karşı okunan dualar arasında Felak suresinin ve Nas suresinin iyi geldiği dile getirilmiştir. Nazara karşı Felak ve Nas suresi okunmaktadır.

 Nas suresinin anlamında sığınırım ben insanların Rabbine, insanların hükümdarına, insanların ilahına, o sinsi vesvesecinin şerrinden, o ki insanların göğüslerine vesveseler fısıldar. Gerek cinlerden gerek insanlardan.

 Nas suresinin bu anlamında yer alan gerek cinlerden gerek insanlardan cümlelerinde anlatılmak istenen cinlerin ve insanların kötü gözlerinden doğabilecek zararlardan korunmak için Allah'a sığınma anlatılmaktadır. İnsanların kötü bakışlarından doğan ise nazar olarak bilinmektedir.

 Felak suresinin anlamı da benzer bir anlam ile şunu içermektedir:

 Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.

 Bu surede de yer alan hasetlik, kötülük ve bundan doğabilecek nazar diye adlandırılan zarardan Allah'a sığınıldığı anlatılmaktadır. Bu anlamları ile nazara karşı bu sureler okunmaktadır.

YORUM YAP


Sıradaki İLahiler

  • İbretlik,İmtihan ve Dua Sözleri İbretlik,İmtihan ve Dua Sözleri Bu günki konumuz İbretlik sözler, imtihan,Dua da bulunmak, hayat da nelerle nasıl davranmamız gerekir, Hiçbir şeyin hiçbir şeye yetmediği yerde ALLAH herşeye yeter. Elhamdülillah. Hayalinin İmkansız olduğunu söyleyenlere deki; Allah her şeye gücü yetendir... Sizlerinde sevdiklerinize eşinize dost unuza yollayıp paylaşabilirsiniz..
  • Sohbet islam Sohbet islam Sohbetislam.com Sohbet islam İslam da sohbet, bireylerin bir araya gelerek dini konularda konuşmalarını ifade eder. İslam toplumlarında, insanlar bir araya geldiklerinde, öğrenmek, öğretmek, dinî konularda düşünce alışverişinde bulunmak ve manevi destek sağlamak amacıyla sohbet etme geleneği yaygındır. Bu tür sohbetler genellikle camilerde, evlerde veya özel toplantılarda gerçekleşir
  • kres icin guzel ilahiler kres icin guzel ilahiler Çocuklara Şükretmeyi Öğreten İlahi Bahçelerde sebzeler Ağaçlarda meyveler Güzel kokan çiçekler Hepsi de değerliler kres icin guzel ilahiler dinle indir bedava gonder paylaş Peygamberimiz İçin Yazılan Çocuk İlahileri dinleyin
  • ilahiler güzel ilahiler ilahiler güzel ilahiler ilahiler güzel ilahiler hem dinle hem indir ilahi güzel ilahi indir dinle İlahiler, dini temaları işleyen ve genellikle duygusal bir bağlamda sunulan müzikal eserlerdir. İlahiler, pek çok farklı sanatçı tarafından seslendirilmiş ve dinleyicilere manevi bir deneyim sunmuştur
  • adin gecer adin gecer dursun ali erzincanli adin gecer sözleri Adın Geçer Beni bekliyordun beş süt kardeşten birisin Hevazin sofrasında Halimenin evinde şeref misafirisin
  • Hasan Dursun - La İlahe İllallah Hasan Dursun - La İlahe İllallah Benim can hocam şükürler olsunki sizlerin zamanında yetiştik ve o bülbül seslerinizi dinlemek bizlere nasip oldu çok şükü Hasan Dursun - La İlahe İllallah ilahi sözleri Bismillahi bede’tu kelami ve salati ve selami Vel müdellel bil gamami Muhammed Rasulüallah La İlahe İllallah La İlahe İllallah Muhammed Resulullah Aleyhi Salatullah Muhammed Resulullah Aleyhi Salatullah Allah razı olsun ben yıllardır dinlerim ilahilerinizi çok güzel esrleriniz çok severek dinliyoruz sayılarınızı arttırsın Rabbim
  • Hafta sonu Özlü ve güzel sözler Hafta sonu Özlü ve güzel sözler Özellikle sosyal medyada en çok yapılan paylaşımlar arasında özlü sözler de yer almaktadır. Herkesin beğenisini toplayacak özlü sözler paylaşmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Güzel sözler özlü sözler ile de sevdiklerin yüzünde güzel bir tebessüm ve ya düşündürücü sözler oluşturabilirsiniz. Sevdikleriniz ya da yakın çevreniz ile güzel sözler,özlü sözler paylaşmak istiyor ve duygularınıza tercüman olacak sözler arıyorsanız doğru yerdesiniz.
  • esmaül hüsna ilahi esmaül hüsna ilahi Uyudum uyandım Elhamdülillah Çocuklar İçin Esmaül Hüsna İlahisi dinle indir esmaül hüsna ilahi Esmaul Husna Zikri indir, mp3 indir, dinle. Mp3 Medya internet ortamında kullanıcılarına herhangi bir ücret talep etmeden en iyi kalitede müzik indirme
  • cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahileri dinle bedava telefona indir Cemal Kuru Arafat Dağı İlahi Sözleri Cemal Kuru Kabrimin İlk Gecesi İlahi Sözleri Cemal Kuru albümleri ve Cemal Kuru albümlerindeki ilahilerin sözlerini ilahilerini sitemizde sizler için hazirladık
  • sohbet ilahileri sohbet ilahileri Sohbet ilahileri ifadesi, genellikle dini veya manevi konularda yapılan sohbetler esnasında kullanılan ilahi müzikleri ifade eder. Bu tür ilahiler, dinleyicilere manevi bir atmosferde duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı tanır. Sohbet ilahileri genellikle dini toplantılarda, sohbetlerde veya özel ibadet anlarında kullanılır.