rahatlatan dini sohbetler

rahatlatan dini sohbetler

Etiketler rahatlatan dini sohbetler,Etkili ve hoş dini sohbetler. Ayet ve Hadislerden oluşan etkili dini kıssalar, ibretlik hikayeler. Namaz ve abdest hakkında İslami sohbetler
Sanatçı rahatlatan dini sohbetler
Kategori islami-bilgiler
ilahi 102 Kez dinlenen ilahisi
ilahiler İlahi Sözleri

rahatlatan dini sohbetler Hakkında Detaylar

rahatlatan dini sohbetler Rahatlatıcı ve manevi bir huzur sağlayan dini sohbetler, birçok insan için sakinleştirici ve ilham verici olabilir. Bu tür sohbetler, genellikle Allah a yaklaşma, hayatın anlamı, sabır, sevgi ve hoşgörü gibi konuları içerir. İşte rahatlatıcı dini sohbetleri bulabileceğiniz ilahilersozu.com sitemizi takip etmeyi ihmal etmeyınız

 

Dini sohbetler, genellikle İslamî konularda bilgi paylaşımı, manevi konuların tartışılması ve dinî öğretilere dayalı öğütlerin verilmesi amacıyla gerçekleştirilen konuşmalardır. Bu tür sohbetler, insanların dini bilgilerini artırmak, manevi yönden güçlenmek ve topluluk içinde birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlenir. İşte dini sohbetlerin genel özellikleri ve örnek konu başlıkları:

  1. İslam'ın Temel İlkeleri: Tevhid (Allah'ın birliği), peygamberlik, ahiret gibi İslam'ın temel ilkeleri hakkında sohbetler.

  2. Ahlaki Değerler ve Erdemler: İslam'ın öğrettiği ahlaki değerler ve erdemlilik konuları.

  3. Namaz ve İbadetler: Namazın önemi, ibadetlerin nasıl yerine getirileceği gibi konular.

  4. Kur'an Tefsiri: Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin tefsiri ve anlamı üzerine yapılan sohbetler.

  5. Peygamberimizin Hayatı: Peygamber Efendimiz Muhammed'in (s.a.v) hayatı, öğretileri ve güzel ahlakı hakkında sohbetler.

  6. Dua ve Tefekkür: Dua etmenin önemi, dua çeşitleri ve tefekkür üzerine konuşmalar.

  7. Sabır ve Mücadele: Zorluklar karşısında sabır, mücadele ve dayanışmanın önemi.

  8. Aile İlişkileri ve Toplumsal Sorumluluklar: İslam'a göre ailedeki ilişkiler, toplumsal sorumluluklar ve yardımlaşma.

Küçük Kızdan Büyük Ders

Küçük bir kız öğretmeni ile balinalar hakkında konuşuyordu. Öğretmen bir balinanın insanı yutmasının fiziksel olarak imkânsız olduğunu söyledi, çünkü balinaların boğazı çok küçüktür. Küçük kız “Yunus peygamberi” bir balinanın yuttuğunu söyledi, sinirlenen öğretmen balinanın insanı yutamayacağını tekrarladı, bu imkânsızdı.

Küçük kız şöyle dedi: “Cennete gittiğim zaman Hz. Yunus’a soracağım.” Öğretmen “Ya Hz. Yunus cehenneme gittiyse?” diye yanıtladı. Küçük kız ” O zaman sen sorarsın” dedi.

Herşeyi Bilmek İyi mi?

Adamın biri Musa Aleyhisselâm’a:

-Ya Musa, ben bütün hayvanların dilinden anlamak istiyorum. Tur’u Sina’ya gittiğin zaman Allah’tan iste de benim duamı kabul etsin, diyordu.

Musa Peygamber:

-Her şeyi bilmek iyi olmaz. Senin hayvanların dilinden anlamaman daha iyidir. Bu sevdadan vazgeç, dediyse de, adam illâ öğrenmek istiyordu.

Bir gün Musa Aleyhisselâm Tur’a çıktığı zaman Cenab-ı Allah Musa Aleyhisselâm’a:

"-Ya Musa! O kulumun duasını kabul ettim, bundan sonra bütün hayvanların dilinden anlayacak. Yalnız her şeye ehemmiyet vermesin, sonra onun için iyi olmaz." buyurmuştu.

Musa Aleyhisselâm, Tur’u Sina’dan geldikten sonra durumu bildirip her şeyle fazla ilgilenmemesini söyledi. Kendisine selâhiyet verilen adam, akşam ahıra hayvanlarını yemlemeye girmişti. Orada eşekle öküzün konuşmalarına şâhid oldu.

Onlar aralarında şöyle konuşuyorlardı, öküz:

-Yahu eşek kardeş, senin işin ne iyi, bana yazın rahat yok, kışın rahat yok. Sabah olacak çifte koşacaklar, ama sense akşama kadar rahat gezeceksin, diyordu.

Eşeğin öküze nasihati şöyle oldu:

-Bunlar hep senin ahmaklığından… Sen sabah olunca hasta numarası yaparsın, akşamdan sahibimizin döktüğü yemi bile yemezsin. O da sabahleyin seni bu haliyle görünce çifte koşmaktan vazgeçer ve birkaç gün olsun istirahat etmiş olursun, dedi.

Bu sözler öküzün hoşuna gitmişti. Hakikaten yem yemedi ve öyle aç karnına sabaha kadar yattı. Eşek ise öküzün yemlerini bile kendisi yemişti. Tabii bunların bu konuşmalarını sahibi duymuş ve gülerek ahırdan çıkmıştı.

Sabah oldu, adam ahıra girdi ki, öküz aç. Kalkması için birkaç tekme vurdu ise de öküz hastalanmıştı. Adam:

- Bu sefer de onun yerine eşeği koşalım, diyerek aldı tarlaya götürdü

Akşama kadar eşekle çift sürdü. Eşeğin emdiği süt burnundan gelmişti. Akşam eve geldiği zaman öküz rahat rahat geviş getiriyor kendi kendine hakikaten bu iyi bir numara oldu diyordu. Eşek bu işin çekilemeyecek gibi olduğunu görünce öküze başka yoldan akıl verip kurtulmak istedi:

-Öküz kardeş, sen böyle yatarsan sahibimiz seni satacak. Bu gün tarlada beni gören köylüler sordular. O da, zaten tembel bir öküzdü, şimdi de hasta oldu. Yarın kasaba vereceğim, dedi. Eğer yarın’ da böyle yaparsan kendini bıçağın altında bil, diyerek sabahleyen çifte gitmekten kurtuldu.

Adam bunların bu konuşmalarını dinledikçe kendi kendine gülüyor ve:

- Gördün mü ne kadar iyi bir şeymiş hayvanların dilinden anlamak, diyordu.

Ertesi sabah horozla köpeğin konuşmalarına şahit oldu. Horoz:

-Yarın efendinin, öküzü ölecek. Sana müjdem var. İyi bir ziyafet olacak senin için, diyordu.

Adam bunu duyar duymaz hemen pazara götürüp öküzünü sattı ve zarardan kurtuldu.

İkinci gün oldu, köpek horoza:

- Niye yalan söyledin? Hani ziyafet? Adam öküzü sattı kurtuldu, dediğinde, bu sefer horoz:

-Hiç merak etme! Öküzü sattı ama, yarın kölesi ölecek ve onun hayrına mutlaka bir yemek yedirirler. Sen de artıklarından istifade etsen yeter, dedi.

Adam bunu da duymuştu. Hemen pazara çıkarıp kölesini de sattı. Köpek gene ziyafete erişememişti. Horoza:

-Beni ne kandırıp duruyorsun? diye çıkıştı. Horoz:

-Ben yalan söylemem… Ziyafet var dediysem vardır. Efendimiz öküz ve köleyi satarak zarardan kurtuldu ama, yarın kendisi ölecek, işte o zaman ziyafetin büyüğü olacak, dedi.

Adam horozdan bunları duyunca etekleri tutuştu. Ne yapacağını şaşırdı ve doğru Hazreti Musa’nın huzuruna çıkıp durumu anlattı:

-Hakikaten ben yarın ölecek miyim? Bunun bir çaresi yok mu? diye yalvarmaya başladı. Musa Aleyhisselâm:

-Ben sana demedim mi? Her şeye ehemmiyet vermeyeceksin diye… Eğer sen öküzü satmasaydın, o ölecek ve belâ atlatılmış olacaktı. Ama sen onları satmakla başkalarının zarar etmesini istedin. Kendi menfaatini düşünüp başkalarını kendisi gibi hesap etmeyenin hali budur, dedi.

Bu konular, dini sohbetlerin genel örnekleridir. Ancak dini sohbetler, konuşmacının uzmanlık alanına ve dinleyici kitlesinin ihtiyaçlarına bağlı olarak çeşitlenebilir. İslami merasimler, cami sohbetleri, seminerler ve online platformlardaki dini içerikler gibi birçok farklı ortamda dini sohbetlere rastlanabilir.Herkesin manevi huzur bulduğu kaynaklar farklıdır, bu nedenle çeşitli kaynaklara göz atarak kendi ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulabilirsiniz.

 

YORUM YAP


Sıradaki İLahiler

  • İbretlik,İmtihan ve Dua Sözleri İbretlik,İmtihan ve Dua Sözleri Bu günki konumuz İbretlik sözler, imtihan,Dua da bulunmak, hayat da nelerle nasıl davranmamız gerekir, Hiçbir şeyin hiçbir şeye yetmediği yerde ALLAH herşeye yeter. Elhamdülillah. Hayalinin İmkansız olduğunu söyleyenlere deki; Allah her şeye gücü yetendir... Sizlerinde sevdiklerinize eşinize dost unuza yollayıp paylaşabilirsiniz..
  • en son çıkan ilahiler en son çıkan ilahiler en son çıkan ilahiler Yeni Çıkan İlahiler dinlemek istiyorum Yeni İlahiler Müziksiz Güzel İlahiler dinlemek istiyorum Yeni İlahiler indir Yeni ilahiler sözleri
  • Sohbet islam Sohbet islam Sohbetislam.com Sohbet islam İslam da sohbet, bireylerin bir araya gelerek dini konularda konuşmalarını ifade eder. İslam toplumlarında, insanlar bir araya geldiklerinde, öğrenmek, öğretmek, dinî konularda düşünce alışverişinde bulunmak ve manevi destek sağlamak amacıyla sohbet etme geleneği yaygındır. Bu tür sohbetler genellikle camilerde, evlerde veya özel toplantılarda gerçekleşir
  • Ebubekir Atalay - Bismillah Her Yerde  Ebubekir Atalay - Bismillah Her Yerde Çocuk İlahileri Ebubekir Atalay - Bismillah Her Yerde ilahi sözleri Arının uçuşunda Güneşin doğuşunda İnsanın varlığında Bismillahı görürsün Bismillah dilimde Bismillah gönlümde Bismillah her yerde Bismillah, Bismillah
  • Hasan Dursun - Sensiz Ağlar Hasan Dursun - Sensiz Ağlar Hasan Dursun - Sensiz Ağlar ilahi sözleri Sensiz Ağlar Sözleri - Sensiz Ağlar İlahisini Dinle - Sensiz Ağlar İlahi Sözleri Hasan Dursun kaleminden yazılan Sensiz Ağlar ilahisinin sözlerisini sizler için aşağıda derledik. Sensiz Ağlar İlahisinin Sözlerine aşağıdan erişebilirsiniz.
  • Hafta sonu Özlü ve güzel sözler Hafta sonu Özlü ve güzel sözler Özellikle sosyal medyada en çok yapılan paylaşımlar arasında özlü sözler de yer almaktadır. Herkesin beğenisini toplayacak özlü sözler paylaşmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Güzel sözler özlü sözler ile de sevdiklerin yüzünde güzel bir tebessüm ve ya düşündürücü sözler oluşturabilirsiniz. Sevdikleriniz ya da yakın çevreniz ile güzel sözler,özlü sözler paylaşmak istiyor ve duygularınıza tercüman olacak sözler arıyorsanız doğru yerdesiniz.
  • esmaül hüsna ilahi esmaül hüsna ilahi Uyudum uyandım Elhamdülillah Çocuklar İçin Esmaül Hüsna İlahisi dinle indir esmaül hüsna ilahi Esmaul Husna Zikri indir, mp3 indir, dinle. Mp3 Medya internet ortamında kullanıcılarına herhangi bir ücret talep etmeden en iyi kalitede müzik indirme
  • cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahileri dinle bedava telefona indir Cemal Kuru Arafat Dağı İlahi Sözleri Cemal Kuru Kabrimin İlk Gecesi İlahi Sözleri Cemal Kuru albümleri ve Cemal Kuru albümlerindeki ilahilerin sözlerini ilahilerini sitemizde sizler için hazirladık
  • Murat Pamukçu - Seyran Eylerim Murat Pamukçu - Seyran Eylerim Murat Pamukçu - Seyran Eylerim ilahi sözleri Ravzayı görünce doldu gözlerim yüreğim yaralı onu özlerim Kalmadı takatım tutmaz dizlerim bugün Medine’yi seyran eylerim Cennetül Baki yi gören ağlıyor Resulün hasreti kalbi dağlıyor
  • kres icin guzel ilahiler kres icin guzel ilahiler Çocuklara Şükretmeyi Öğreten İlahi Bahçelerde sebzeler Ağaçlarda meyveler Güzel kokan çiçekler Hepsi de değerliler kres icin guzel ilahiler dinle indir bedava gonder paylaş Peygamberimiz İçin Yazılan Çocuk İlahileri dinleyin