Hele bak bana - Hasan Bayar

Hele bak bana - Hasan Bayar

Etiketler hele , bak,menzil,gavs, yolum, etme,çekecegin , var,kandıramazsın,kimi ak,kimi kara,kulunu koyma dara,dünya, ahiret, gönül, valla, aklım, nefis,kımse, hakir, kefen, dırdır yapma, kırmak neyine senin, dinle, mp3 indir, ialahi sözleri
Sanatçı Hele bak bana - Hasan Bayar
Kategori ilahi-dinle
ilahi 480 Kez dinlenen ilahisi
ilahiler İlahi Sözleri

Hele bak bana - Hasan Bayar Hakkında Detaylar

Hasan Bayar dan tüm eserler bir birden çekici ve bir o kadar da sözleri etkileyici. Yüregine emegine sağlık . Nefis le mucadele edenlere güzel bir uyarı yapmiş.Hele bak bana diye..Menzil den açan bir gür ses, sofi lerin baştaçı olmak ise daha ayrı.Yolun açık olsun kardeş..

 

Hele bak bana - İlahi sözleri

Hele bak bana
Doluyum sana
Yolumdan etme beni
Bu daha lele
Daha lolo var
Çekeceğin var senin


Seni yalancı
Bu kaçıncı
Kandıramazsın beni 
Hır gır yapma
Sus ses yapma
İpini çektim senin

Yazsınlar sayfalara
Kimi ak kimi kara
Sana döndüm Allah'ım 
Kulunu koyma dara 


Başıma oldu bela
Düşündüm kara kara 
Allah'ım bu nefsime 
Beni etme mazkara 


Bu iş inada bindi
Kaldırma beni şimdi
Meydanda belli olur 
Kim deli kim efendi 

Hem dünya hem ahrete
Katlanacaz zahmete
Kolay değil yarenler
Nail olmak Rahmete

Her an biri ölüyor
Kefenlere sarıyor
Gönül kırmak ne diye 
Valla aklım almıyor

Nefsine boyun eyme
Kimseyi hakir görme
Başkasının acısına
Oturup sevinme

ilahideki kurgusunda anlatım:

Bir zamanlar, dinine ve Allah'ına bağlı bir insan yaşarmış. Bu insan, nefsine ve şeytana karşı mücadele içindeymiş. Bir gün, nefsi onu yoldan çıkarmaya çalışır. İnsan, nefsine karşı koyar ve onu reddeder. Nefsi, insandan intikam almaya karar verir ve ona belalar musallat eder. İnsan, başına gelen belalardan dolayı Allah'a yalvarır. Allah, kulunu korur ve onu belalardan kurtarır. İnsan, bu olaydan sonra nefsine ve şeytana karşı daha da kararlı olur.

Ana tema:

İlahi, nefse ve şeytana karşı mücadeleyi konu alır. İlahi, insanın nefsine karşı koyması ve onu reddetmesi gerektiğini vurgular. İlahi, insanın Allah'a sığınması ve O'ndan yardım istemesi gerektiğini de vurgular.

ilahi analizi:

İlahi, dört bölümden oluşur. İlk bölümde, insan nefsine karşı koyduğunu ve onu reddettiğini ifade eder. İkinci bölümde, nefsinin ona belalar musallat ettiğini söyler. Üçüncü bölümde, Allah'a sığındığını ve O'ndan yardım istediğini ifade eder. Dördüncü bölümde, nefse ve şeytana karşı mücadelenin zorluğunu ve önemini vurgular.

Duygu analizi:

İlahi, insanın nefsine karşı mücadelesini ve Allah'a olan inancını yansıtan duyguları içerir. İlahi, insanın öfkesini, üzüntüsünü, çaresizliğini ve umudunu ifade eder.

Anlamsal ağ analizi:

İlahideki anlamsal ağ, nefse ve şeytana karşı mücadeleyi ve Allah'a olan inancı vurgular. İlahideki anlamsal ağda yer alan başlıca kelimeler ve kavramlar şunlardır:

Nefis
Şeytan
Allah
Yoldan çıkma
Bela
Yalvarmak
Korumak
Yardım istemek
Mücadele
İnanç
Konuşma analizi:

İlahi, canlı ve akıcı bir dil ile söylenmiştir. İlahideki konuşmalar, insanın nefsine karşı mücadelesini ve Allah'a olan inancını yansıtır.

Anlatsal analiz:

İlahi, bir hikaye anlatarak ilerler. İlahideki hikaye, insanın nefsine karşı mücadelesini ve Allah'a olan inancını vurgular.

Eleştirel analiz:

İlahi, nefse ve şeytana karşı mücadelenin önemini vurgulaması açısından önemlidir. İlahi, insanın Allah'a sığınması ve O'ndan yardım istemesi gerektiğini de vurgulaması açısından önemlidir.

Kullanılan dil analizi:

İlahideki dil, sade ve anlaşılır bir dildir. İlahideki dil, insanın nefsine karşı mücadelesini ve Allah'a olan inancını yansıtır.

Hikayenin belirtildiği yer:

İlahideki hikaye, ilk dört kıtada anlatılır.

Özün belirtildiği yer:

İlahideki öz, son kıtada anlatılır.

Kahramanı ve yaşadığını belirten yer:

İlahideki kahraman, nefsine karşı mücadele veren bir insandır. Kahraman, nefsine karşı koymaya çalışır ve Allah'a sığınır.

Psikolojik analiz:

İlahi, insanın nefsine karşı mücadelesini ve bu mücadelenin yarattığı duyguları yansıtır. İlahi, insanın öfkesini, üzüntüsünü, çaresizliğini ve umudunu ifade eder.

Anahtar kelimeler ve anlamları:

Hele bak bana: Nefise karşı meydan okuma
Doluyum sana: Nefse karşı kararlı olmak
Yolundan etme beni: Nefsin yolundan çıkmamak
Bu daha lele: Bu sadece başlangıç
Daha lolo var: Daha zor günler var
Çekeceğin var senin: Nefsin cezasını çekecek
Genel mesaj:

İlahi, insanın nefsine karşı mücadelesinin önemini ve Allah'a olan inancın gücünü vurgular. İlahi, insanın nefsine karşı koyması ve onu reddetmesi gerektiğini, Allah'a sığınması ve O'ndan yardım istemesi gerektiğini vurgular.

YORUM YAP


Sıradaki İLahiler

  • arapça ilahiler arapça ilahiler arapça ilahiler dinle mp3 indir Arapça İlahiler mp3 indir dur En Güzel Arapça ilahileri Dünyanın en GÜZEL ARAPÇA İlahiler mp3 indir İlahi indir mp3 indir dur Arapça Duygusal ilahi Arapça MÜZİKSİZ İLAHİLER mp3 indir Arapça İlahiler Müziksiz
  • İbretlik,İmtihan ve Dua Sözleri İbretlik,İmtihan ve Dua Sözleri Bu günki konumuz İbretlik sözler, imtihan,Dua da bulunmak, hayat da nelerle nasıl davranmamız gerekir, Hiçbir şeyin hiçbir şeye yetmediği yerde ALLAH herşeye yeter. Elhamdülillah. Hayalinin İmkansız olduğunu söyleyenlere deki; Allah her şeye gücü yetendir... Sizlerinde sevdiklerinize eşinize dost unuza yollayıp paylaşabilirsiniz..
  • en son çıkan ilahiler en son çıkan ilahiler en son çıkan ilahiler Yeni Çıkan İlahiler dinlemek istiyorum Yeni İlahiler Müziksiz Güzel İlahiler dinlemek istiyorum Yeni İlahiler indir Yeni ilahiler sözleri
  • Sohbet islam Sohbet islam Sohbetislam.com Sohbet islam İslam da sohbet, bireylerin bir araya gelerek dini konularda konuşmalarını ifade eder. İslam toplumlarında, insanlar bir araya geldiklerinde, öğrenmek, öğretmek, dinî konularda düşünce alışverişinde bulunmak ve manevi destek sağlamak amacıyla sohbet etme geleneği yaygındır. Bu tür sohbetler genellikle camilerde, evlerde veya özel toplantılarda gerçekleşir
  • Ebubekir Atalay - Bismillah Her Yerde  Ebubekir Atalay - Bismillah Her Yerde Çocuk İlahileri Ebubekir Atalay - Bismillah Her Yerde ilahi sözleri Arının uçuşunda Güneşin doğuşunda İnsanın varlığında Bismillahı görürsün Bismillah dilimde Bismillah gönlümde Bismillah her yerde Bismillah, Bismillah
  • Hasan Dursun - Sensiz Ağlar Hasan Dursun - Sensiz Ağlar Hasan Dursun - Sensiz Ağlar ilahi sözleri Sensiz Ağlar Sözleri - Sensiz Ağlar İlahisini Dinle - Sensiz Ağlar İlahi Sözleri Hasan Dursun kaleminden yazılan Sensiz Ağlar ilahisinin sözlerisini sizler için aşağıda derledik. Sensiz Ağlar İlahisinin Sözlerine aşağıdan erişebilirsiniz.
  • Hafta sonu Özlü ve güzel sözler Hafta sonu Özlü ve güzel sözler Özellikle sosyal medyada en çok yapılan paylaşımlar arasında özlü sözler de yer almaktadır. Herkesin beğenisini toplayacak özlü sözler paylaşmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Güzel sözler özlü sözler ile de sevdiklerin yüzünde güzel bir tebessüm ve ya düşündürücü sözler oluşturabilirsiniz. Sevdikleriniz ya da yakın çevreniz ile güzel sözler,özlü sözler paylaşmak istiyor ve duygularınıza tercüman olacak sözler arıyorsanız doğru yerdesiniz.
  • esmaül hüsna ilahi esmaül hüsna ilahi Uyudum uyandım Elhamdülillah Çocuklar İçin Esmaül Hüsna İlahisi dinle indir esmaül hüsna ilahi Esmaul Husna Zikri indir, mp3 indir, dinle. Mp3 Medya internet ortamında kullanıcılarına herhangi bir ücret talep etmeden en iyi kalitede müzik indirme
  • cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahi sözleri cemal kuru ilahileri dinle bedava telefona indir Cemal Kuru Arafat Dağı İlahi Sözleri Cemal Kuru Kabrimin İlk Gecesi İlahi Sözleri Cemal Kuru albümleri ve Cemal Kuru albümlerindeki ilahilerin sözlerini ilahilerini sitemizde sizler için hazirladık
  • Murat Pamukçu - Seyran Eylerim Murat Pamukçu - Seyran Eylerim Murat Pamukçu - Seyran Eylerim ilahi sözleri Ravzayı görünce doldu gözlerim yüreğim yaralı onu özlerim Kalmadı takatım tutmaz dizlerim bugün Medine’yi seyran eylerim Cennetül Baki yi gören ağlıyor Resulün hasreti kalbi dağlıyor