Hoş Güzel Söz 2022

Hoş Güzel Söz 2022

Etiketler güzel sözler, dini konular, damar sözler, motive sözler, ilahiler, cuma mesajları islami sohbet,
Sanatçı Hoş Güzel Söz 2022
Kategori guzel-sozler
ilahi 1018 Kez dinlenen ilahisi
ilahiler İlahi Sözleri

Hoş Güzel Söz 2022 Hakkında Detaylar

Kimi zaman eksildik sevdiklerimizin gidişiyle, kimi zaman çoğaldık hayatımıza birilerin girişiyle. Bazen güldük,bazende ağladık,Ömürden bir yaprak daha düştü,koca bir yıl daha bitti.Yetişmek ne mümkün zamanın hızına.. Bu gün 365 günlük yeni bir öykü başlıyor. Her güne bir yaprak sakla her yaprağa bir öykü sığdır. mutluluk de adına. Nice güzel öyküler seninle olsun..

 

Kendimizi Motive etme,etrafimiza pozitif enerji yaymalı Sözleri

Gün içerisinde zinde kalmak ve işleri daha odaklı biçimde yapabilmek için, motive edici durum çok önemlidir.
2022 yılının bu ilk paylaşımında psikolojimizi son derece bozan, işlerimizi çıkmaza sokan, bir çuval inciri berbat eden bir durumumuzdan söz edeceğim.Ateş olmasa suyun kıymeti, Yokluk olmasaydı varlığın kıymeti,imtihan olmasaydı Hayatı kıymeti bilinmezdi..
Hemen hepimizin hayatında günlük işlerimizi yaparken karşılaştığımız iki durum söz konusudur. İşimizin yolunda gitmesi, yahut da öngörülebilen ya da öngörülemeyen bazı aksaklıkların olması, işimizin yolunda gitmemesi. Hemen her şeyle imtihan olan bizler, nedense hayatımızdaki bu gibi sıradan, rutin şeylerin birer imtihan vesilesi olabileceğini düşünmeyiz.
Şimdi düşünelim..
Yolda arabanızla giderken bir anda arabanızın lastiği patladı.
Evde misafirlere ikramda bulunurken tepsiyi elinizden düşürdünüz ve bardaklar kırıldı.
Yeni pantolon ya da eteğiniz bir çiviye takılarak yırtıldı.
İşe gitmek üzere arabaya bindiğinizde cep telefonunuzu evde unuttuğunuzu fark ettiniz.
Alışveriş yapmak üzere markete gittiğinizde cebinizdeki parayı düşürmüş olduğunuzu fark ettiniz.
Bu durumları içimizde kim yaşamamıştır ki?
Böyle bir durumda tepkimiz ne olur, ağzımızdan hangi sözcükler dökülür? Genelde böyle bir durumda çoğumuzun ağzından bir küfür, lanet, beddua çıkar. Böyle yaparak kendimizi rahatlatacağımızı düşünürüz. Ne kadar söylenirsek o kadar kendimizi rahatlatacağımız duygusu bize baskın gelir. Bununla da yetinmez, gün boyu karşılaştığımız herkese başımızdan geçeni anlatarak nasıl bir belaya bulaştığımızı, onlara da tasdik ettirir, bilinçaltımızdan onların da bizim bu kızgınlığımızı körüklemelerini talep ederiz. Dahası bu olayları bahane ederek agresif bir tutum takınır, hırsımızı başkalarından çıkarmaya çalışır, bunu bahane ederek çoktandır diş bilediğimiz kimselere sataşabilmenin yollarına bakarız. “Bak git başımdan, zaten canım sıkkın!”, “hırsımı bir de senden çıkarmayayım!”

Hayatı, kendi söylediğimiz ve yaptığımız şeylerle kendimize zehir ediyoruz. Dünyayı kendi fiillerimizle çekilmez bir mekana dönüştürüyoruz.
Kullandığımız her sözün psikolojimiz üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkisi var.
Selamun aleyküm, kolay gelsin!, bereketli olsun!, Allah işinizi rast getirsin! ifadelerindeki güzellik, ferahlıkla. 

Allah senin belanı versin!, kahrolası!, lanet olası!, geber e mi? ifadelerindeki çirkinlik, darlık arasındaki farka bir bakın.
Bir babanın çocuğuna,haydi aslanım, sen bu işi yaparsın! demesiyle,senden bir cacık olmaz, tam bir kabiliyet düşmanısın. demesi arasındaki farkı bir düşünsenize.
Bir öğretmenin sınavdan zayıf not alan öğrencisine,moralini bozma, inşallah bir dahaki sınavdan iyi not alırsın, biraz daha gayret et! demesiyle,beni hiç şaşırtmadın, sen kim iyi not almak kim? demesi arasındaki farkı bir düşünün!
İyi sözler söylediğinizde ya da duyduğunuzda iç dünyanız ferahlıyor, yaşama sevinciniz artıyor, moral ve motivasyonunuz yükseliyor, yaptığınız işe daha iyi odaklanıyorsunuz. Buna karşılık kötü sözler söylediğinizde ya da duyduğunuzda içiniz daralıyor, yaşama sevinciniz gidiyor, moral dünyanız çöküyor, yaptığınız işe odaklanamıyorsunuz.
Sonuç şuraya geliyor:
İmtihan icabı karşılaştığımız bazı olumsuzlukları büyüterek hayatı kendimize zehir etmek yerine, bu gülün altında bu dikenin ne işi var? diye sormayı bırakmalı, bu dikenin üstünde bu gülü yaratan Allah’a hamdolsun! diyerek bardağın dolu tarafına bakmalıyız. 
Hem kendimizi olumlu bir şekilde motive etmeli, hem de etrafımıza pozitif enerji yaymalıyız.
Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa, ya hayır söylesin ya da sussun.
Yeni gün duamız, Allahım bizlere kötü günler geride kaldı her şey iyi olacak sevinci yaşat.

YORUM YAP


emekli

en güzel söz henüz söylenmeyendir onun müjdesş fecr suresinde veriilmiş.rabbin razı olduğu kulum gir cennetime...hay hay rabbim seve seve ;;)

Sıradaki İLahiler

  • Cemal Kuru - İmdadıma Gel Efendim Cemal Kuru - İmdadıma Gel Efendim Cemal Kuru - İmdadıma Gel Efendim ilahi sözleri Azrail aldı canımı tattırdı ölüm tadını Kuruttu hayat kanımı imdadıma gel efendim gel Gözlerim perde kalktı şimdi hesap vakti Pişmanlıklar beni yaktı imdadıma gel efendime gel
  • Yaşam,Sevgi, Hak etmek sözleri Yaşam,Sevgi, Hak etmek sözleri Bu güzel sayfada sizler için hak etmek ile ilgili söylenmiş en güzel sözleri , iyi insanlar , kötü insanlar, Yaşamda hep bir şekilde insanın hak etsede etmesede bir birine lazım olduğu sözlerı,hazırladık HAYATIN ASIL AMACI ASLINDA HAYATIN KENDİSİNİ HAK ETMEKTİR. Gerek kendimize gerekse de yanında olmak istediğimiz kişilere hak etmek, davranışlarımıza dikkat etmek dialog larımızda ki tavırlarımızla ile ilgili sözler söyler, istenilen noktaya ulaşmayı adeta bir görev haline getiririz. Unutmamak gerekir ki sonuca ulaşmak ne kadar önemli olsa da o sonucu hak etmek çok daha önemlidir.
  • abdurrahman önül arafat dağı abdurrahman önül arafat dağı abdurrahman önül arafat dağı ilahisi dinle indir bedava sözleri ilahileri albumu Arafat Dağı mp3 indir Abdurrahman Önül - Arafat Dağı videoları Arafat Dağı ilahisi Arafat dağının hikayesi Arafat dağı nerede Arafat dağı Nedir Arafat Dağı İlahisi Sözleri Feyzullah Koç Arafat Ne Demek
  • MEDİNE GELİR AKLIMA MEDİNE GELİR AKLIMA MEDİNE GELİR AKLIMA ilahisi sözleri Gözlerime yaş dolunca Mecnundan beter olunca Yine sararıp solunca Medine gelir aklıma Medine Ilahısı mp3 indir, istediğin müziği bedava mp3 formatında indirebilirsin medine ılahısı albüm indir.
  • Resulüm Gönül Ferahım Resulüm Gönül Ferahım Osman Gündüz Resulüm Gönül Ferahım ilahi sözleri Allah ım tek yaranım Kur an ım tüm mercanım Rasulüm gönül ferahım Darlıkta ona koşar Yaramı onlar sarar Gönül ferahım dostlarım Umut kutlu sevdamız
  • biri var ki nefes gibi biri var ki nefes gibi biri var ki nefes gibi ilahisi sözleri Biri var ki nefes gibi Biri var ki güneş gibi Şu gönlümün tek sahibi (2 Defa) Biri Osman biri Ali
  • 14 Şubat Sevgililer Günü Yazısı 14 Şubat Sevgililer Günü Yazısı   Daha dün gibi hatırlıyoruz geçen sevğililer gününü.. Zaman nede çabuk akıp gidiyor.Sevğililer günümüz hayırlı olsun Sevğilisiyle buluşanlara tabikide. Sevğiliniz size ne yapsa mutlu olursunuz,bizi hediye vermesiylemi bir güne sığdırılmış günde hatırlamasımı, istediklerimizi yerine getirmesimi senede bir gün olan günde tek..
  • Abdurrahman Önül yoruldum Abdurrahman Önül yoruldum Abdurrahman Önül yoruldum ilahi sözleri Abdurrahman Onul Yoruldum Mp3 indir dur · Adurahman Önül - Aramaktan Yoruldum · ABDURRAHMAN ÖNÜL YORULDUM · Abdurrahman Önül - Yoruldum - Nihat Hatipoğlu
  • Onbir Yemenli Kadinin Hikayesi - Ümmü Zer Onbir Yemenli Kadinin Hikayesi - Ümmü Zer Gül masalları anlatırdı geceleri annem bize. Gül ile bülbülün aşkını dinlerdik heyecanla. Bülbülle ağlar, gülle çağlardık ! Ferhatla dağı deler, şirin ile yanardık ! ÜMMÜ ZER
  • Sedat Uçan - Veysel Karani Sedat Uçan - Veysel Karani Sedat Uçan - Veysel Karani dinle indir sözleri Çok güzel bir ilahi ağlamak eldediyil okuyan kardeşimize çok teşekkür yüreğine sağlık Ölümü yattigin zaman yastığının altında Kalktigin zamanda karşında bil.Uveys Karani ra Yemen ellerinden olan Veysel Karani hazretlerinin Resulullah Efendimizi (s.a.v) görememe hüznünü dile getirilmiştir.