Haddini Bilmek...| İlahi Dinle, İlahi MP3 indir

Haddini Bilmek...

Haddini Bilmek...

Etiketler Güzel sözler, damar sözler, islami sohbetler,dini bilgiler, ilahiler, dua lar, ezgi, auet ve süreler, cuma mesajları
Sanatçı Haddini Bilmek...
Kategori guzel-sozler
ilahi 292 Kez dinlenen ilahisi
ilahiler İlahi Sözleri

Haddini Bilmek... Hakkında Detaylar

Haddini bilmek sözü  nedir, kimlere nasıl denir. Hangi zaman neye yarar. Haddimi bilirim, haddini bil. Her zaman her yerde...

 

Haddini bilmek...
Çok iddialı bir söylem..

Peki, ne demek haddini bilmek?

Haddini bilmek deyimi, bir kiÅŸinin veya birinin davranışının sınırlarını, yerini veya rolünü anlaması, kendi yeteneklerinin ve konumunun farkında olması anlamına gelir.
Bu deyim genellikle bir kiÅŸiye, kendisine veya baÅŸkalarına  aşırı özgüven veya kibir gösteren kiÅŸilere karşı kullanılır.
Haddini bilmek, kendini aşırı abartmaktan, gereksiz riskler almaktan veya baÅŸkalarını küçümsemekten kaçınmasını saÄŸlar.
Başka insanların da hassasiyetini fark edebilmek. Empatiyle ve anlayarak dinlemek. Nerede durması gerektiğine karar verebilmek. Bir başkasının fikirlerine, hislerine ve tercihlerine saygı duyabilmek.
Haddini bilmek, insanlar arasında saygı, hoÅŸgörü ve uyum saÄŸlamaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda, insanların kendi yeteneklerini gerçekçi bir ÅŸekilde deÄŸerlendirmelerini, baÅŸkalarına karşı saygılı olmalarını ve insanlar arasındaki iliÅŸkilerde dengeyi korumalarını teÅŸvik eder.
Bu ifade genellikle olumsuz bir durumu veya bir kiÅŸinin yerini anlatmak için kullanılır. ÖrneÄŸin, "Haddini bil, senin yerin burası deÄŸil" veya "Haddini bilmek zorundasın, baÅŸkalarını küçümseyemezsin."
Kısacası; olgun ve medeni bir insana
yakışan sınırlar çizebilmek demektir...
Öyle ÅŸeyler olabiliyor ki bu dünyada ve insan öyle ÅŸeyleri aÅŸabiliyor ki, benimki ne ki diyerek haddini bilmek istiyor..

Eski bir söz bunu çok güzel özetler;

“Senin özgürlüÄŸün, bir baÅŸkasının özgürlüÄŸünün baÅŸladığı yerde biter”

Her ne kadar bilirsen bil;
Haddini bilmiyorsan hiçbir ÅŸeysin

HADDÄ°NÄ° BÄ°LMEK, KENDÄ°NÄ° BÄ°LMEKTÄ°R...

Vesselam...

YORUM YAP


ZehiR

Mevlaya sormuşlar.. O kadar okur yazarsin peki ne bilirsin? Mevlana cevap vermiş.. Haddimi Bilirim.. Emeğine yüreğine sağlık güzel bir yazıydı..

Sıradaki İLahiler

  • deprem mesajları resimli deprem mesajları resimli deprem mesajları resimli epremzedelere umut olmak, sabır dilemek, yanlarında olduÄŸunu göstermek için deprem mesajları ve sözleri araÅŸtırılıyor. Ä°ÅŸte KahramanmaraÅŸ, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Malatya deprem geçmiÅŸ olsun sözleri…
  • Grup Anadolu GüneÅŸim - Nurundan Grup Anadolu GüneÅŸim - Nurundan Ya ahmed Ya muhammed Ya habiballah Grup Anadolu GüneÅŸim - Nurundan ilahi sözleri Nice insanlık yol buldu Yolundan ya Rasulallah Karanlıklar aydın oldu Nurundan ya Rasulallah
  • MEDÄ°NE NÄ°N DAÄžLARINDA NE GÃœZELSÄ°N SEN - FATÄ°H ZÄ°REK MEDÄ°NE NÄ°N DAÄžLARINDA NE GÃœZELSÄ°N SEN - FATÄ°H ZÄ°REK MühteÅŸem bir eser Fatih Zirek ten. Peygamberimiz için bestelenmiÅŸ ona baÄŸlılığı, sevgiyi daha nasıl anlatılır, yorumlanır emeÄŸine , yüreÄŸine saÄŸlık ..Yeni eserlerinizin devamını bekleriz.
  • MURAT BELET - YARA BENDE MURAT BELET - YARA BENDE Kanayan En Büyük Yaramız Mescidi Aksadır Rabbim Zafer Nasip Eylesin. Sözünden müziÄŸine çok güzel baÅŸarılı bir eser olmuÅŸ emeÄŸi geçen herkese çok teÅŸekkürler elinize yüreÄŸinize saÄŸlık.
  • ÂŞK BAHÇENÄ°N GÃœLÃœ SEN- Metin Fidan ÂŞK BAHÇENÄ°N GÃœLÃœ SEN- Metin Fidan Menzil ilahilerinden yeni bir beste, yeni bir ilahi, AÅŸk Bahçenin Gülüsün Sen Sultanım MaÅŸallah EmeÄŸi geçenlerin eline saÄŸlık. Daha ne ilahiler yazılacak kimbilir..
  • Hasan Sağındık - Görsünler Hasan Sağındık - Görsünler Hasan Sağındık - Görsünler ÅŸiirleri ve sözleri Muhsin YazıcıoÄŸlu Görsünler Hasan Sağındık indir, Muhsin YazıcıoÄŸlu Görsünler Hasan Sağındık mp3 indir dur, Görsünler Hasan Sağındık mobil indir
  • Ä°smail Beyhan - Resule KavuÅŸtur Beni Ä°smail Beyhan - Resule KavuÅŸtur Beni Ä°smail Beyhan - Resule KavuÅŸtur Beni ilahi sözleri Yalın ayak düştüm kızgın çöllere Yine hasret kaldım pembe güllere Bu gönül aÅŸkınla düştü dillere Yarabbi Resule kavuÅŸtur beni MuhteÅŸem ilahi muhteÅŸem yorum Allah CC razı olsun rabbim rasulume kavuÅŸtur beni canımın cani
  • canım annem cemal kuru canım annem cemal kuru canım annem cemal kuru ilahi sözleri Geliyorum canım annem. Ana yârdır, ana yârdır. Ana gül, ana bahardır. Bir haberin alamadım. Kırıldı kolum kanadım. Yola düştüm adım adım. Geliyorum canım annem.
  • mehmet yetkin ilahiler mehmet yetkin ilahiler mehmet yetkin ilahileri dinle indir bedava sözleri ilahisi Mehmet Yetkin Ä°LAHÄ°LERÄ° indir Mehmet Yetkin Elveda Mehmet Yetkin MÃœZÄ°KSÄ°Z ilahiler indir Süleymanlı kurslarımızın Müziksiz ilahileri kaside-i bürde mehmet yetkin Mehmet Yetkin ilahileri Sözleri Mehmet Yetkin kimdir Mehmet Yetkin medineye Varamadım
  • Ä°bretlik,Ä°mtihan ve Dua Sözleri Ä°bretlik,Ä°mtihan ve Dua Sözleri Bu günki konumuz Ä°bretlik sözler, imtihan,Dua da bulunmak, hayat da nelerle nasıl davranmamız gerekir, Hiçbir ÅŸeyin hiçbir ÅŸeye yetmediÄŸi yerde ALLAH herÅŸeye yeter. Elhamdülillah. Hayalinin Ä°mkansız olduÄŸunu söyleyenlere deki; Allah her ÅŸeye gücü yetendir... Sizlerinde sevdiklerinize eÅŸinize dost unuza yollayıp paylaÅŸabilirsiniz..